Asfalt över Brätte

Tveka inte, ta raka spåret över Brätte

Söndag 25 februari kl 15.00 håller museichef Peter Johansson föredragVänersborg 380 år.

Det började med Brätte, det vet vi alla. Men hur många i publiken vet eller ens anar hur det kan sluta för Brätte?

Torsdag 22 februari fick ledamöterna i kommunens samhällsbyggnadsnämnd kallelsen och handlingarna inför sammanträdet 29 februari. 

Ett underlag på 740 sidor för 27 ärenden skall läsas in. Punkt 2 lyder ”Vägval Brättelänken”. Det handlar om en ny väg som skall förbinda Onsjö med Skaven/Öxnered. 

Underlaget inleds med en sammanfattning: ”Projektet Brättelänken (Skaven – Brätte) har till och från varit under diskussion sedan åtminstone 5 år tillbaka. Vägen är en förutsättning för en fortsatt tillväxt i Skaven området, en avlastning för Edsvägen och en utryckningsväg för brandförsvaret.  En ”knäckfråga” har däremot varit hur vägens sträckning ska dras. Här har under flera år diskuterats ”norra” respektive ”södra” lösningen. ”

”Norra lösningen följer den nuvarande grusvägen in mot Brätte och den södra vägen ansluter till Edsvägen (väg 2025) i direkt närhet till bron över järnvägen vid ridskolan.”

[Med ”järnvägen” avses banvallen, nuvarande cykelbana.]

En vecka att läsa och begrunda förslaget. Och hur ska ledamöterna hinna förankra ett ställningstagande?

För beslutsförslaget är klart och tydligt: ”Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att uppdra till förvaltningen att påbörja projektering med inriktning mot alternativ 1 – norra alternativet.”

Här länkar till alla delar av underlaget som ligger till grund för ett förslag att projektera för en stor bilväg rakt över Brätte.

Dela den här sidan:

Kopiera länk