artikel

Vägen Onsjö-Skaven RAKT ÖVER GAMLA BRÄTTE

Förra veckan informerade vi om ärendet nya förbindelselänken mellan Onsjö och Skaven. Det var innan kommunens samhällsbyggnadsnämnd hade möte och fattade beslut om vilket alternativ man skulle gå vidare med. 

I efterhand erkänner vi att vår information blev vilseledande. Vi hade räknat med att nämndens ledamöter skulle välja rätt alternativ av två tänkbara länkar som skall binda ihop ett växande bostadsområde Skaven med Onsjö. 

Så fel vi hade – Vänsterpartiets ledamot var ensam om att rösta för den ”södra lösningen”. Nämndens beslut blev ”att uppdra till förvaltningen att påbörja projekteringen med inriktning mot alternativ 1 – norra alternativet.”

Hela underlaget inför nämndens beslut finns tillgänglig på vårt tidigare inlägg ”Tveka inte, ta raka spåret över Brätte”, Vi ber om ursäkt för rubriken, vi trodde såklart inte att ett sådant beslut skulle fattas av nämnden. 

Kartbild och skiss berättar – Vänsterpartiet röstade för ”södra”, men nämnden beslutade ”norra”. Sedan är det ju en aning talande att ledamöterna fick hålla isär – ”Vägalternativ 2” benämns i skissen ”1” och ”Vägalternativ  1” benämns i skissen ”2”. 

Någon mer som tycker att beslutet är fel? Det finns hopp än – samhällsbyggnadsnämnden ville inte ha Svarte Petter, nämndens ställningstagande skickas vidare till kommunstyrelsen som anmodas att fatta beslutet om att påbörja projekteringen. 

”Samhällsbyggnadsnämnden föreslår kommunstyrelsen att uppdra till samhällsbyggnadsnämnden att starta projektering med inriktning mot alternativ 1 – norra alternativet”.

Dela den här sidan:

Kopiera länk