artikel

Nej, något lugnt sommarlov kan det inte bli

Sommarpaus, javisst, knappast några sammanträden någonstans. Men ett lugnt sommarlov blir det inte.

EU-parlamentets nyvalda 720 ledamöter  har varit en vecka i Strasbourg, på tisdag träffas de flesta på nytt, men nu i Bryssel. Samtliga utskott samlas till konstituerande möten, några val görs och sedan reser man hem och återkommer först 4 september till Bryssel. Nästa plenarmöte åter i Strasbourg är den 16 september.

Hanna Gedin blev ordinarie ledamot i utskottet ”IMCO”, Inre marknaden och konsumentskydd, och ersättare i dels utskottet  ”ITRE”, Industrifrågor, forskning och energi, och i utskottet ”FEMM”, Kvinnors rättigheter och jämställdhet. Därutöver är Hanna också vice ordförande i  Vänstergruppen i Europaparlamentet – GUE/NGL.

Jonas Sjöstedt blev ordinarie ledamot i utskottet ”CONT”, Budgetkontroll, och utskottet ”ENVI”, Miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet, och ersättare i utskottet ”AFET”, Utrikesfrågor. 

[Läs mer om EU-parlamentets utskott här.]

Paus är det också för riksdagens ledamöter – på kalendern står: ”Riksdagens öppnande, 10 september”. 

Regionens almanacka säger att nämnder och styrelser är igång i slutet på augusti, första sammanträdet med regionfullmäktige är den 1 oktober i kommunhuset i Vänersborg..

Nämnder och styrelser i Vänersborg återsamlas också under augusti, kommunstyrelsen 28 augusti. Första sammanträdet med kommunfullmäktige är den 11 september.

Alltså, pauser lite överallt, javisst. Men knappt någon förtroendevald, i vart fall inte våra förtroendevalda från Vänsterpartiet, lyckas med att fullt ut uppleva att det är lovveckor. 

Ukraina och Gaza, Gaza och Ukraina, nej, tankarna återkommer hela tiden, bilderna finns med oss denna sommar. 

Dela den här sidan:

Kopiera länk