artikel

Påverkanskampanj och trollfabriker

Två dagar innan midsommar  önskade riksdagens talman ledamöterna ”Trevlig sommar!” – men se där, två arbetsdagar återstår för somliga.

Först gäller det en ”Särskild debatt med anledning av anonyma påverkanskampanjer och hur förtroendet för partiväsendet och demokratin kan upprätthållas”.

Måndagen den 24 juni klockan 11;00 håller riksdagen en särskild debatt med anledning av anonyma påverkanskampanjer och hur förtroendet för partiväsendet och demokratin kan upprätthållas. Debatten har begärts av Centerpartiet. Från regeringen deltar justitieminister Gunnar Strömmer (M).

Den särskilda debatten går att se direkt och i efterhand via webb-tv. Från Vänsterpartiet deltar partiets gruppledare Samuel Gonzalez Westling i debatten.

Tisdagen den 25 juni besvarar statsrådet Erik Slottner (KD) en interpellation från Eva Lindh, S, – rubriken är: ”Hot mot den lokala demokratin”. Eva Lindh ställer tre frågor:

  • Vilket besked har statsrådet från regeringen till kommunsektorn när det gäller det som vi nu vet om fejkade konton, så kallade trollfabriker?
  • Hur avser statsrådet att agera för att säkra vårt demokratiska samhälle också på lokal nivå?
  • Avser statsrådet att se över kommunallagens bestämmelser om partistöd för att tydligare reglera detta så att de pengar som betalas ut i lokalt partistöd faktiskt används för att stärka partiernas ställning i den kommunala demokratin?

Dela den här sidan:

Kopiera länk