Trygghetsboende

Socialnämnden har svårt att ta till sig ett bra förslag

I veckan behandlade socialnämnden i Vänersborg ett yttrande till motionen ”Att få leva tills man dör – utred hur biståndsbedömt trygghetsboende kan införas!

Det är en motion som lämnades till kommunfullmäktige i december 2023 av Vänsterpartiet och Medborgarpartiet. Kommunstyrelsen bad i januari socialnämnden att yttra sig om motionen, och det är alltså yttrandet som nämnden i onsdags beslutade om.

Motionens yrkande var ”att utreda” och ”beakta vissa frågor i samband med utredningen”. 

Förvaltningen begrundade motionen och bestämde sig sedan att föreslå nämnden att besluta a) att föreslå kommunfullmäktige att avslå motionen och b) att föreslå att kommunfullmäktige uppdrar kommunstyrelsen att utreda trygghetsboende som boendeform…

Majoriteten i socialnämnden tyckte om förvaltningens sätt att slå kullerbytta och beslutade i enlighet med förslaget.

Göran Svensson från Medborgarpartiet och Ida Hildingsson från Vänsterpartiet hann med att anmäla en skriftlig reservation till förmån för ett annat yttrande som uttalade ”jamen visst, det är ett bra förslag som motionen kommer med, låt oss göra denna utredning”.

Inte första gången, inte sista gången. Det förblir en gåta varför en politisk majoritet upprepar sina försök att vilja dra ett löjets skimmer över oppositionens förslag. 

Här samtliga underlag:

Motionen

Förvaltningens yttrande

Reservationen från V och MBP

Utdrag från socialnämndens protokoll med voteringslistan

Dela den här sidan:

Kopiera länk