SKR kommande mandatperiod

Glöm inte podden

Häromdagen berättade vi om ”Rödgrönt styre i SKR”. Vänsterpartiets podd ”Det här snackar vi om idag” ville berätta mer om vad skiftet i SKR´s ledning kan föra med sig. 

”Organisationen Sveriges kommuner och regioner (SKR) är oerhört viktig i svensk politik, inte minst påverkar de alla som använder välfärden eller jobbar i den. Ändå är det många som knappt känner till dem alls.

Vilken roll spelar SKR egentligen i svensk politik och i avtalsrörelsen och vad innebär det att det nu är en rödgrön majoritet (S+V+MP+C) som tagit över?

Anna Herdy intervjuar Emil Broberg, Vänsterpartiets främste representant i SKR.”

podden förklarar Emil Broberg rollen som SKR har och vilket inflytande som Vänsterpartiet kan få framöver. Att avlyssna samtalet är av stort värde när man känner sig osäker om vilken betydelse SKR har för den lokala politiken här i kommunen eller i regionen. 

I slutet av podden berättar Emil Broberg att Vänsterpartiet kommer att få ordförandeposten i tre beredningar:  

[Någon som tycker att SKR borde uppdatera länkar på hemsidan? Det sker säkerligen, men följande gäller: 21 mars genomförs valkongressen där styrelsen för SKR väljs för kommande mandatperiod. Dagen efter beslutar den nya styrelsen om ledamöter i SKR:s utskott och beredningar.]

Dela den här sidan:

Kopiera länk