Vad gör förtroendevalda?

En vanlig vecka framöver väntar

Igår lördag samlades vänsterpartister från alla fjorton kommuner i Fyrbodal till årets distriktskonferens. Det finns anledning att återkomma till debatten där och till beslut som fattades. 

Ida Hildingsson från Vänersborg valdes till ordförande för Vänsterpartiet i Fyrbodal. Ida utsågs också genom medlemsomröstning till att vara en av distriktets fyra ombud vid Vänsterpartiets kongress längre fram i maj. Vi säger grattis Ida – och skickar med ett löfte om att biträda dig när det kan bli snålt om tid för dig när du axlar så mycket ansvar på olika håll.

Det tycks bli en helt vanlig arbetsvecka för fritidspolitikerna i Vänersborgs kommun. På måndag företräder Stefan Kärvling och Peter Lénberg Vänsterpartiet på barn- och utbildningsnämndens möte.  Punkt 4 på dagordningen är en viktig punkt, här fattas dock inga beslut nu vid sammanträdet i mars: ”Information inför barn- och utbildningsnämndens beslut om Budget 2025, Mål och resursplan 2025-2027”.

På tisdag har kultur- och fritidsnämnden sammanträde, Gunilla Cederbom och Madelaine Johansson företräder Vänsterpartiet. Längre samtal lär det bli på punkten ”Utredning om driftsform för verksamhet i
Kulturhuset och Huvudnäsaulan”. 

Samma dag, tisdag, sammanträder direktionen för Kunskapsförbundet Väst. Det är Lutz Rininsland och Peter Lénberg som företräder partiet i frågor som gäller ungdomsgymnasiet och vuxenutbildningen.  Som punkt 5 tar ledamöterna ställning till årsredovisningen för 2023 – dokumentet är mycket informativt och är värt att uppmärksammas. 

Onsdag 20 mars träffas fullmäktiges demokrati- och jämställdhetsberedning. Där är Ida Hildingsson vice ordförande och hennes ersättare är Lutz Rininsland.

Slutligen torsdag: Britt-Marie Karlsson företräder Vänsterpartiet i styrelsen för Vänersborgsbostäder AB.

James Bucci och Eldbjörg Bryntesson är ledamot och ersättare i samhällsbyggnadsnämnden.  Punkten ”Cykelstrategi” och ”budget 2025” kan nämnas, men nämnden brottas med andra stora frågor också. 

Ida Hildingsson och Johan Olsson är ledamot och ersättare i socialnämnden som också sammanträder på torsdag. Även här lär punkten ”Mål- och resursplan 2025” föranleda längre samtal.

Fredag då? Ytterst sällan ordnas kommunala möten – och det kan kännas skönt för många. För lördag och söndag vet de flesta ledamöter att det gäller att läsa på – att känna sig väl förtrogna med den egna nämndens handlingar är en sak, men visst finns det gott om andra underlag också som är bra att ha tagit del av.

Dela den här sidan:

Kopiera länk