artikel

Tyst protest mötte Jimmie Åkesson

Lokaltidningen TTELA berättar (på sin digitala plattform) om Vänsterpartiets protest utanför Quality hotell i Vänersborg på tisdagkväll. Anledningen var att regeringen har följt förslaget från SD att utreda det som officiellt kallas för informationsplikt. Och när SD-partiledaren Jimmie Åkesson deltog i ett möte i Vänersborg, så var det bra tillfälle att visa solidaritet med alla som har sagt ifrån att man inte tänker följa eventuellt kommande lagstiftning om tvånget att behöva utöva angiveri.

TTELA skriver ”att Åkesson är oförstående till protesten i Vänersborg”. 

Och vidare skriver tidningen: ” Det var en tyst demonstration för att motsätta utredningen av anmälningsplikten, av kritiker kallad angiverilagen.

Vänsterpartiets företrädare uppgav till tidningen: ”Det är motiverande att kunna stå här och uttrycka vår åsikt. Det är en stor oro i samhället och vi vill stå i solidaritet med de som berörs av angiverilagen, säger Ida Hildingsson (V) och fortsätter:

– Vi ser det som att SD, tillsammans med regeringen, är upphovsmakare för det här förslaget. Lagen skulle skapa ett människofientligt samhälle byggt på misstänksamhet. Vårt mål är att angiverilagen ska skrotas.”

Dela den här sidan:

Kopiera länk