artikel

Ingen som invände mot Vänsterpartiet

Vid förra veckans kommunfullmäktige ställde sig alla ledamöter från alla partier bakom ett yrkande från Vänsterpartiet. Inför ärendet 9 ”Revidering av flaggregler” fanns ett beslutsförslag från kommunstyrelsen. 

Ida Hildingsson anförde att ett bra förslag borde förbättras. Nu kommer Vänersborgs kommun att börja flagga vid 4 av de 5 nationella minoriteternas högtidsdagar tack vare Vänsterpartiet Vänersborgs förslag i kommunfullmäktige. 

6 februari – samerna
24 februari – sverigefinnarna
8 april – romerna
15 juli – tornedalingarna
Flaggningen sker vid kommunhusets officiella flaggstång med svensk respektive samisk, sverigefinsk, romsk och tornedalsk flagga.
Vi hoppas att detta blir ett steg i att uppmärksamma de nationella minoriteterna på ett sätt som gör att vi alla i kommunen känner oss mer inkluderade. Det leder förhoppningsvis också att intresset för – och kunskapen om de nationella minoriteterna ökar.
(Den femte av de nationella minoriteterna, den judiska befolkningen, har ingen uttalad dag men Vänsterpartiet Vänersborg kommer att fortsätta uppmärksamma Förintelsens minnesdag den 27 januari och Kristallnatten, natten mellan den 9 och 10 november).

Dela den här sidan:

Kopiera länk