artikel

Davos? eller Oxfam?

Visst finns det snö och finfina pister i Davos. Det är inte därför medlemmar ur det ledande finanskapitalet från hela världen träffas med politiker från hela världen i öppna seminarier och intima samtal.

En gång om året – World Economic Forum. Även på nätet en stor händelse. 

Oxfam synkroniserar sin årliga rapport om fattigdom i världen med Davos. Därför idag, på första dagen för Forumet, en debattartikel i Göteborgs Posten: ”De rikaste måste beskattas hårdare för att minska klyftorna”.

Oxfam? Så här säger Oxfam Sverige på sin hemsida:

Vi är Oxfam

Vi är en global rörelse av människor som varje dag kämpar för en jämlik och rättvis värld utan fattigdom, där allas lika värde och rättigheter respekteras och tillgodoses, och där människor kan påverka sina egna liv.

Och här länken till den svenska sammanfattningen av rapporten: Survival of the richest.

Dela den här sidan:

Kopiera länk