artikel

Nooshi Dadgostar skriver

Visserligen kan man ha synpunkter om Facebook. Och den som avstår från att använda sig av eller läsa Facebook-sidor har säkerligen haft anledning att göra så. 

Men vår partiordförande Nooshi Dadgostar skriver tämligen regelbundet på Facebook. Här ett inlägg från idag, onsdag förmiddag:

Igår meddelade riksbanken att de höjer styrräntan med en procentenhet. Den högsta höjningen på nästan 30 år och det kommer få effekter för de svenska hushållen. Och vi vet att ni är många som nu är oroliga för hur ekonomin ska gå ihop. Som ser hur prisökningarna på el, mat och drivmedel äter upp lönen. Som känner att det finns små marginaler för ökade boendekostnader, vare sig det handlar om räntehöjningar på bolån eller höjda hyror. VI förstår er oro och vi vill göra något åt problemen som skapat den.
Den tydligaste orsaken till den snabba prisstegringen är elpriset. Genom att få ner elpriset skulle vi också få ner en stor del av prisökningarna. Därför kommer vi fortsätta arbeta för att införa Sverigepriser på el. Genom att ändra modellen för hur elpriser sätts skulle vi snabbt kunna komma tillbaka till normalpriser.
Men Vänsterpartiet vill också fortsätta stärka hushållen ekonomiskt. Under förra mandatperioden såg vi till att stoppa införandet av marknadshyror, höja pensionerna och förbättra sjukförsäkringen. I opposition kommer vi fortsätta driva på för att hushållen ska få det bättre. Vi kommer arbeta för att:
📍 Höja inkomstpensionen så att alla pensionärer får det bättre ekonomiskt.
📍 Stärka sjukförsäkringen så att den som är sjukskriven eller föräldraledig får högre ersättning.
📍 Stärka a-kassan genom att höja golvet och taket. Ingen ska behöva sälja sin bostad för att den har oturen att förlora jobbet.
📍 Införa ett riktigt högkostnadsskydd i tandvården. Alla ska ha råd att laga sina tänder.
📍 Sänka avgifterna till förskola och fritids.
📍 Ta bort karensavdraget.
📍 Dessutom behöver det bli billigare och lättare att resa kollektivt. Vänsterpartiet vill halvera biljettpriserna.
 
Senast högern hade makten slog de sönder sjukförsäkringen och a-kassan. Det får absolut inte ske denna gång. Människors trygghet är politikens ansvar. I dyrtider som dessa blir det viktigare än någonsin.
Kan vara en bild av 2 personer, personer som står och inomhus

Dela den här sidan:

Kopiera länk