artikel

Nyfiken på hur motionen tas emot

På onsdag sammanträder kommunfullmäktige I Huvudnäsaulan. Efter alla digitala möten samlas ledamöterna åter i en sal. En sal, som är stor nog för att erbjuda plats även till  åhörare. 

Dagordningen och handlingar finns som alltid tillgänglig på anslagstavlan på kommunens hemsida. Det är många ärenden men det blir knappast en utdragen föreställning. 

Stefan Kärvling får lov att under två minuter presentera en motion ”Kartläggning obebodda hus och tomma verksamhetslokaler i Vänersborgs kommun”. 

Vänsterpartiet yrkar: 

  • Att Vänersborgs kommun gör en kartläggning av obebodda hus och outnyttjade fastigheter och lokaler för verksamheter i Vänersborgs kommun. 
  • Att Vänersborgs kommun kontaktar ägarna till de obebodda husen och tomma fastigheterna på ett
    kostnadseffektivt sätt med information om vilka möjligheter som finns i kommunen genom uthyrning, försäljning eller andra alternativa användningsområden.
  • Att Vänersborgs kommuns bostadsförsörjningsprogram kompletteras med information om kartläggning av obebodda hus och tomma verksamhetslokaler för att därigenom erhålla kontinuitet.

Motionen kommer att besvaras nästa är. Det brukar ta tid i Vänersborg att behandla tankar som förs fram av att parti som inte tillhör grupperingen kring kommunledningen.

Dela den här sidan:

Kopiera länk