Kommunfullmäktige

Fullmäktige nu på onsdag

Onsdag 13 april möts kommunfullmäktige – en sista gång digitalt (?) – i maj sammanträder man i Huvudnässkolans aula.

När Vänsterpartiets förtroendevalda samlades i torsdags till ett gruppmöte, fanns denna dagordning. Alla handlingar har allmänheten tillgång till på kommunens digitala anslagstavla. Sedan brukar det tillkomma några ärenden i sista stund. 

För någon dag sedan berättade vi här på hemsidan att det var på tiden att ännu en gång ställa en interpellationsfråga kring avvecklingen av arbetsförmedlingen. Här är texten, ett skriftligt svar från kommunstyrelsens ordförande kommer senast på tisdag.

(I  Svenska Dagbladet publicerades idag ett debattinlägg som belyser ytterligare en sida i den pågående omorganisationen som hittills inte har beaktats: ”Fel att montera ned – AF är en del av försvaret”.)

Vänsterpartiet riktar också en interpellationsfråga till byggnadsnämndens ordförande: ”Om byggnation i Sikhall”.

På gruppmötet enades våra förtroendevalda om texten till en motion:  ”Landsbygdsutvecklare”. Motionen tas emot på onsdag, men någon behandling och något beslut är väl inte att vänta i år.

Det finns en rad andra ärenden där våra förtroendevalda kommer att begära ordet. Den som önskar kan följa fullmäktige på webb-tv eller se hela mötet eller delar därav i efterhand.

Dela den här sidan:

Kopiera länk