Budget 2019

”Centern svek – förslaget från S förlorade”

Valåret! Valrörelsen kommer igång. Löften kommer att ges. Det kan bli bättre (”om du röstar på oss”)!

Just nu gäller det frågan om det första stora steget i budgetprocessen inför 2019. Budgetberedningen har haft ett avslutande samtal, kommunstyrelsen kommer att fatta ett beslut 28 februari. Vilket förslag som får flest röster är det ingen som vet. Sedan åtta år tillbaka styrs Vänersborg av ledningar som är i minoritet. 2006 till 2010 var det S och C som med tillsammans 26 mandat hade en hårfin majoritet. 2010 till 2014 var det M+FP+KD som med 20 mandat tog ansvaret att leda kommunen, de andra partierna samlade 31 röster. Då hade Vänsterpartiet åtta av dessa mandat. Efter september 2014 återkom S och C hand i hand, men det behövdes även stöd av MP – med 22 mandat är det fortfarande bara en klen minoritet, De övriga sex partier har tillsammans 29 mandat. Inte konstigt att kommunledningen förlorar många omröstningar.

Centerns roll är av intresse. Inte bara att man förhåller sig som hund och katt till S på riksplanet men är kärvänliga mot varandra här hemma. Nej, då och då tycks det vara så att Centern mycket väl kan tänka sig andra lösningar. Partiet har idag endast fyra mandat, en skugga blott jämfört med perioden när Centerpartiet var näst största parti i Vänersborg.

Tittar man tillbaka så kan man läsa intressanta referat:

Budget togs med minsta marginal

Det slutade 6:6 – och vinnaren är ….

Tidningsreferatet är från tiden när lokaltidningen fortfarande var angelägen om att berätta om detaljerna i det politiska livet i Vänersborg. Inlägget på Vänsterpartiets hemsida är ett bevis på att vårt parti ansåg det redan då som angeläget att informera om våra tankar och vår aktivitet – hemsidan började i november 2006 och har under dessa snart tolv år uppdaterats flera gånger varje vecka. Det är inget löfte vi avger – det är en självklarhet att vi fortsätter. Ta gärna en titt på hemsidorna för de övriga åtta partierna.

Dela den här sidan:

Kopiera länk