Valvaka

Vems är felet denna gång?

Det regnar på självaste valdagen. Också detta deras fel?

Valspurten har övergått till behaglig tempo. Valsedlarna ”med namn på ” finns i alla 23+1 vallokaler sedan ”innan 08:00”. Resten sköter välutbildade valförrättare.

I Vänersborg enades partierna om att inte stå utanför vallokalerna och dela ut valsedlar. Några köer lär inte ringla sig. Förtidsröstningen i år överträffar valet 2014.

Så allt tycks fungera.

Klockan 17:00 börjar vi starta insamlingen av våra valtavlor. Vi var ju sena med att ställa ut, minst en vecka efter andra partier. Det var en bra tanke. Inte en endaste affisch nerriven! Vandalismen hade redan kommit av sig! Insikten att det inte var någon större hjältedåd att ge sig på affischer segrade! Tänk om insikten skulle tagit ytterligare några steg framåt! Framåt? [Håll ”Nu” fingrarna i styr, detta är Vänsterpartiets hemsida.]

Klockan 18:00 börjar vår valvaka, i Folkets Hus. Pyttipanna, även som vegetariskt alternativ, serveras.  Självkostnadspris. Men ökar vi med ett mandat i kommunen blir det halva priset. Ökar vi med två är det partiets kassör som signerar hela fakturan. Kom igen nu!

Och innan alla resultat droppar in, innan det blir dags för alla kloka kommentarer och analyser, har vi vår traditionella tävling: Vem gissar bäst? I år dubblerar vi, det gäller inte bara det lokala resultatet, nej, det finns även en tipskupong för riksdagsvalet. Häng med och delta, gärna på plats. Folkets Hus i Vänersborg, från klockan 18:00. Välkommen!

Dela den här sidan:

Kopiera länk