Integration

Integration i den lokala valrörelsen

Idag onsdag publicerar lokaltidningen TTELA de lokala partiernas svar på tre frågor som gäller integration.

Här frågorna och svaren från Vänsterpartiet Vänersborg.

Hur vill ni lösa bostadssegregationen i er kommun?

Planering av nya bostadsområden måste ske med avsikt att motverka segregationen. Sedan behöver Vänersborgs bostäder AB hela kommunens aktiva stöd, det är vår Allmännytta som gör grovjobbet.

Hur vill ni sätta fler nysvenskar i jobb?

Undanröja okunskap och osäkerhet, ta vara på goda exempel, involvera föreningar, fixa för fler träffar, skapa mötesplatser. Förmedla kontakter. Försöka en gång till.

Hur ska vi få fler nysvenskar att rösta?

Vara förebild, söka samtal, berätta varför vi tycker det är viktigt att ta ställning. Ge exempel hur man kan påverka. Låta bli att peka ut vem man ska rösta på.

TTELA beskriver också den aktuella situationen för några av alla som befinner sig i Vänersborg och väntar på beslut och hoppas på att komma rätt i Sverige. ”Jag vill betala skatt” är något som hörs ofta och som sammanfattar deras avsikter.

Statistik kan läsas på olika sätt. Den andra artikeln i TTELA har rubriken ”Hälften av de nyanlända i arbete eller utbildning”. Utmaningen finns kvar: Den andra hälften väntar på vårt stöd att också ta steget att komma rätt. Låt oss röja undan alla hinder!

Dela den här sidan:

Kopiera länk