Riksdagen

I strålkastarljuset eller vid sidan om

Visst är det fantastiskt!

Tänk att inte bara bli hänvisad till att någon sammanfattning dyker upp på någon sida i någon tidning dagen efter. Utan att kunna följa med live – eller att se och läsa ”det hela” i efterhand när den egna tiden tillåter det.

Här två exempel: Visst nämndes det ”överallt”, det hänvisades till, det tolkades på flera sätt med olika slutsatser, men det går att se, höra och begrunda helheten; Xi Jinping, President of the Peoples Republic of China, talade igår, tisdag, i Davos. Han nämnde inte ”Trump”, men var är vi idag, är det den upp- och nervända världen?

Samtidigt var det interpellationsdebatter i Stockholm, och allt från kammaren i den Svenska Riksdagen sänds live, kan även ses och läsas i efterhand. Här två exempel – och det kan nog tänkas att det inte får något genomslag i varken någon tidning, radiosändning eller tv-program. Men båda debatterna var viktiga, på olika sätt.

Vänsterpartiets ledamot Amineh Kakabaveh hade lämnat fyra frågor till utrikesminister Margot Wallström. Interpellationen fick rubriken ”Globalt kvinnoförtryck”.  Här länken om någon vill se och höra debatten i efterhand, här länken om man vill läsa debatten i snabbprotokollet.

Med tanke på den lokala debatten om naturbruksutbildningens vara eller icke vara, ytterligare en interpellationsdebatt från igår. Ledamoten Alexandra Anstrell (M) ställde en fråga till statsrådet Anna Ekström (S) med rubriken ”Naturbruksutbildningarna”. Kan ses och höras i efterhand, man också läsa protokollet.

Kopiera länk