Det var annorlunda idag

Vi brukar vara glada och entusiastiska vid våra RÖDA LÖRDAGAR mitt i centrum i Vänersborg. Idag kändes det tungt efter de ofattbara och grymma attackerna som ägde rum i Paris igår. Men vi bestämde oss för att genomföra det vi hade tänkt oss. Flera av våra talare inledde med att uttrycka sorg och bestörtning. I samtalen med andra som stannade upp och ville prata var det samma sak. Man ville veta hur vi kan värja oss, vad som behöver ske för att vi skulle kunna leva kvar i ett öppet samhälle.

Men vi pratade också om det vi hade förberett – Vänsterpartiets kampanj ”Tillsammans kan vi göra mer”, även en förklaring av vad det betyder för Vänersborg att överenskommelsen om flyktingmottagandet nu landade i konkreta statliga utfästelser för kommuner och landsting. Vi tog också tillfället i akt att prata om andra aktuella lokala frågor.

Och så fick vi stor draghjälp av Kazzen, hennes sångröst och hennes visor gör att många fler uppmärksammar oss, bromsar upp och kan fångas in av partikamrater.

Vi avslutade lite tidigare än vanligt och överlämnade scen, mikrofon och högtalare till en grupp från Afghanistan, från asylboendet Restad Gård i Vänersborg, och gav dem möjlighet att genomföra sin manifestation med sitt budskap.

 

Marianne nov

Kazzen novdemonstrationnov15

Kenneth nov

Lutz nov

Senaste inläggen
Kategorier
Senaste kommentarer
Arkiv