Röd lördag

Röd Lördag i Vänersborg

 

Alla ser vad som sker, de flesta begriper vad som borde göras och många är de som faktiskt gör mycket. Vår ordförande Marianne Ramm talade på Röd Lördag om migration och integration, om situationen för flyktingar på väg bort från krig och när de har kommit hit till Sverige. Bland åhörarna fanns nya partimedlemmar som har kommit från Idlib i Syrien.

Det kunde ha varit en idé att tala om vad som nu kommer att ske när Decemberöverenskommelsen överges av flera partier. Men det politiska spelet sker inför öppen ridå och var och en får väl i första hand skaffa sig en egen bild.

Raka motsatsen gäller för det andra temat för våra tal från gågatans scen. Vi talade om TTIP. Eller i alla fall om det vi visste om förhandlingarna som förs kring TTIP. Och inför dagen där man protesterade mot TTIP i hela Europa hade det kommit fler och fler nyhetsbrev, bloggsidor, länkartidningsartiklar och allehanda kommentarer i sociala och officiella medier. Fortfarande är en av de bästa sammanfattningar underlaget som Vänsterpartiet sammanställde tidigare i år.

Då och då släppte vi mikrofonen för att ge plats åt Kazzen som för tredje året framför visor vid våra Röda Lördagar. Hennes sång är nu känd i Vänersborg och vi får ta oss en funderare. Det är faktiskt fler flanörer som stannar upp när Kazzen sjunger … Men då håller vi oss framme: småkakor, pepparkakor, en mugg varm kaffe gör susen när vi vill fånga in förbipasserande. Det är kul med Röd Lördag, nästa gång blir 14 november.

4 RL 2 RL0 RL1 RL

0 RL1 RL

3 RL
Kopiera länk