Kollektivtrafik

Måste man åka bil?

För en tid sedan införde vi en liten annons i gratistidningen Vänersborgaren med texten:

Måste man åka bil till jobbet?

Buss? Cykel? Bara en tanke!

Tanka kostar, tänka är gratis.

vanersborg.vansterpartiet.se

Vänsterpartiet Vänersborg har också en motion som är under behandling och förväntas komma tillbaka till kommunfullmäktige för beslut en kort tid efter valdagen. Motionen har rubriken ”Fortsätta resan mot avgiftsfri kollektivtrafik”.

Själva yrkandet går ut på att Vänersborgs kommun skall utreda kostnaderna för avgiftsfri kollektivtrafik för

a) invånare från 65 år alternativt 70 år

b) ungdomar upp till 18 år

c) alla invånare i Vänersborgs kommun

Vårt lokala arbete mår mycket bra av att partiledningen är på hugget och lägger fram väl genomtänkta förslag: ”Dags för storskaligt försök med gratis kollektivtrafik”. Sedan är det tyvärr bara att inse att partiledningen tänker vidare. Visst vore det skönt om det hade stått ”försök i Västra Götaland” men vi inser försöksverksamheten ligger bättre till i mindre län med rätt infrastruktur. Men tänk om försöksverksamheten ger Vänsterpartiet rätt …

Kopiera länk