Missa inte denna debattartikel

Om någon dag, om någon vecka drar valrörelsen igång igen. Enkäter och frågor ska besvaras, inbjudningar till allehanda utfrågningar och debatter kommer på löpande band, det är exakt 50 dagar kvar till kommunalvalet.

Det känns tungt att rikta uppmärksamhet på kommunala eller regionala frågor, även riksdagsvalet känns avlägset. Det är alldeles för upprivande händelser vi bevittnar under dessa sommardagar, grymheten är obeskrivlig i Gaza.

I fredags publicerade Dagens Nyheter en debattartikel av Anna Ramberg, generalsekreterare för advokatsamfundet som vi ber att många läser och delar vidare.

”Angår alla. Israels agerande är inte förenligt med internationell rätt. Allvarliga brott mot mänskliga rättigheter sker varje dag, och vi kan inte stå passiva längre. Kampen för upprätthållandet av dessa rättigheter måste föras av alla, med hjälp av de fredliga vapen som står till buds: ord och sakargument, skriver Anne Ramberg, Advokatsamfundet.”

Kategorier
Senaste kommentarer
Arkiv