barn- och ungdomsnämnden

Utmärkt, tack för detta …

Vänsterpartiet i Vänersborg har genom åren ägnat skol- och utbildningsfrågor stor uppmärksamhet. Det finns skilda uppfattningar i barn- och ungdomsnämnden om vägval och prioriteringsordning. Vänsterpartiets röst hörs i den lokala skoldebatten.
Nu har Vänsterpartiet centralt samlat sig kring ett dokument som pekar ut ”Tio utgångspunkter för en nationellt likvärdig skola.” Skriften ställer en fråga som redan har fått ett tydligt svar: ”Ska lärarna eller vinstintresset  styra skolan?
Nu gäller det att hitta vägen dit – hur kommer vi tillbaka till en skola som återger lärarna den centrala rollen?
I Vänsterpartiets rapport finns inledande meningar som borde kunna locka många att läsa hela underlaget. Förslagen presenteras i tio punkter på 19 sidor, en angelägen läxa således.
Några citat:
”Vi har lärt av erfarenheterna och har omprövat vår hållning.”
”Det finns mycket som behöver förändras i den svenska skola, samtidigt som skolan har ett behov av arbetsro och välförankrade och väl utredda reformer. Inte fler hafsverk.”
”Lärarna är skolans viktigaste resurs. Våra förslag lämnar till rektorer och lärare att avgöra vilka insatser som ska göras för att nå målen, men med tydlig statlig reglering av förutsättningarna.”
”En diskussion blir dock bättre om alla först redovisar sina utgångspunkter.”

Dela den här sidan:

Kopiera länk