Se framåt – visst ska det hända

Vi ställde fram klockorna en timme, dagarna blir allt längre. Det är bra att få ”extra” tid, det återstår mycket som skall göras. Första etappmålet väntar oss den 25 maj, då siktar vi i Vänstern på framgång över hela Europa. Och vår förhoppning är att prognoserna ska visa sig vara felaktiga – och att extremhögern inte alls får det stora antalet mandat som det nu talas om.

När det sedan blir dags att vrida klockorna bakåt igen, då hoppas vi också kunna se tillbaka på framgångarna på den andra stora dagen, valdagen 14 september. Efter åtta år med alliansen i Sverige är det hög tid att komma till en förändring. Det gäller både riksdag och regering, det gäller här hemma att sätta streck över dessa fyra år av kräftgång. Tiden av obeslutsamhet skall övergå till en tid där ord skall avlösas av handling. Förskolan och skolan i Vänersborg behöver uppleva att kommunen vill göra allt för att skapa förutsättningar för lärandet, våra barn och ungdomar behöver en politisk majoritet som verkligen anvisar medel för att inleda förändringen. Den sociala omsorgen och äldreomsorgen måste få respekt när man vill utveckla sin verksamhet för att leva upp till kommuninvånarnas behov. Kulturen behöver nödvändigt stöd för att erbjuda en plattform för alla kreativa människor och föreningar i vår kommun.

Det är mycket som ska bli bättre, så visst är det gott med långa dagar som gör det möjligt att hinna med allt som ska göras. Då behövs också många som vill vara med. Även om Vänsterpartiet lokalt sedan årsskiftet åter har vuxit med tio nya medlemmar, så har vi plats och arbetsuppgifter för fler. På onsdag 2 april har vi ÖPPET MÖTE i Folkets Hus med start klockan 18:00. Vi vänder oss till dem som nyss har kommit till oss, vi inbjuder dig som funderar över att vilja bli aktiv – pröva om vi kan vara rätt parti för dig. Välkommen!

Kategorier
Arkiv