Earth Hour

I morgon, lördag …

Earth-Hour-tack-för-att-du-släckte_Foto-WWF

 

 

 

 

 

 

 

 

WWF Earth Hour är världens största miljömanifestation och handlar om att människor över hela världen visar sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timmes tid. Under Earth Hour släckte miljontals människor ljuset – från Samoa, Australien, Nya Zeeland i öst till USA, Costa Rica och Cook-öarna i väst. Tusentals städer i mer än 150 länder deltog i årets Earth Hour.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Tre dagar kvar till lördag – då är det EARTH HOUR på kvällen 20:30 och en timme framåt. Hos oss, här hemma i Vänersborg, i Sverige, i en stor del av Europa. Andra kontinenter, andra länder, andra städer och miljontals människor jorden runt har redan släckt ljuset och tänt igen, andra kommer att göra det efter oss. 

Earth Hour är en rörelse som har blivit större och större år för år. Vänersborgs politiker har nu enhälligt fattat beslutet att ansluta vår kommun till Earth Hour 2013. Utan något eget större åtagande i år, utan mer som en utmaning till våra grannkommuner att engagera så många invånare som möjligt.

Nästa år, 2014, kommer det att märkas än mer i Vänersborg. Våra förvaltningar har ett år på sig att förbereda den symboliska akten att släcka ner under en timme. Det är den lilla symboliska, gemensamma timmen av eftertanke som ska räcka långt: Vad kan jag, vad kan vi bidraga med för en bättre hushållning med jordens resurser?

Ta en titt på Världsnaturfondens WWF hemsida om Earth Hour, ge dig tre minuter att se den officiella filmen om Earth Hour 2013. Vill du ge Earth Hour ännu mer eftertanke, läs denna debattartikel i Svenska Dagbladet, läs och begrunda.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk