Det börjar dra ihop sig …

Carema i Brålanda ”överlevde” och fick lov att planera för fortsatt verksamhet. Socialnämndens beslut 2012-03-29 kom efter omröstning med 7-6 röster. Senare fastslog socialnämnden på vilket sätt ”kontrollen” av verksamheten skulle ske. Gränsen för bevakningen finns i avtalet och i ramarna för vårdbolagens möjlighet att arbete inom sektorn för skattefinansierade välfärdstjänster som skolor, vård och omsorg. Här gäller lagstiftningen – och den uppgiften vilar på riksdagen.

Nu börjar det kommer fram olika förslag hur lagstiftningen skall ändras. Det är en spännande debatt som säkerligen kommer att spela roll hela vägen in i valrörelsen 2014.

Några axplock ur debatten: Jonas Sjöstedt svarade i Dagens Nyheter på debattsidan på en debattartikel av Mats Edman, chefredaktör för Dagens Samhälle.

Även om DN publicerade en avslutande kommentar som slutreplik så är det inte tänkbart att debatten tar slut. På sätt och vis känns det som att Stefan Löfven vill anknyta och komma vidare på det spåret när man läser idag DN ”Löfven kräver att vinsten redovisas i detalj”. Tidningen har också en liten sidoartikel ”Så tycker partierna”.

När det gäller redovisningen i den sistnämnda artikeln kan det passa med en fotnot för texten angående Vänsterpartiet – läs förklaringen vad är ett ”svb-bolag” är.

Här på hemsidan för Vänsterpartiet behöver vi kanske inte helt förlita oss på det andra har tolkat ”som det vi har sagt”. Vi länkar här till partiets rapportEn välfärd fri från kommersiella intressen”.

Kategorier
Arkiv