Ifjol var det takbrak, i år är det uppåt väggarna

Den 20 februari 2010 rasade taket in på Arena Vänersborg. COWI AB fick ett uppdrag att utreda. Uppdraget diariefördes den 15 mars 2010. Utredningen diariefördes den 7 juni 2010 och blev stämplad med sekretess som fortfarande gäller. Det faktum att utredningen blev klar redan omkring den 20 april och gick till kommunens Arena-advokat utan att gå vägen om kommunens diarium är föremål för både JO och polisutredning. Och ja, polis och åklagare tar detta på allvar då det har hållits förhör även i den pågående förundersökning. Jag vill också vara med och leta takbågar

Den 10 mars 2011 fick COWI AB ett nytt uppdrag. Nu skall det utredas och tas fram en kostnadskalkyl för ombyggnad av väggar så de klarar verklig rörelse i yttertakskonstruktion.  Och nej det är inte ett tidigt aprilskämt – det är verkligen uppåt väggarna

Och om ni undrar vem som bär ansvar för detta kan ni börja med att läsa Stefan Kärvlings blogg. Det är han, vår partivän som sade nej till Arena Vänersborg, men som revisorerna och 40 fullmäktigeledamöter fann lika ansvarig för Arenaskandalen som S Anders Larsson

COWIs nya utredning kommer säkert att stämplas med sekretess den med eftersom de nya verkar gilla sekretess på Arenahandlingar i lika stor omfattning som de gamla.

Det är nog lika bra att Stefan Kärvling tar på sig ansvaret redan nu.

När trollmor har lurat sina elva små troll
och bundit dom fast till arenan,
då sjunger hon sakta för elva små trollen
de vackraste ord hon känner:
Ho aj aj aj aj bluff,
ho aj aj aj aj bluff,
ho aj aj aj aj bluff bluff!
Ho aj aj aj aj bluff.

Kategorier
Senaste kommentarer
Arkiv