Arena Vänersborg

Vem är ansvarig?

Idag förekommer nya uppgifter i Arenarama cirkusen. Hos TTELA och Radio Väst kan vi läsa om ”förlikning” mellan kommunen och Markbygg där Markbygg får betalt för alla sina fakturor som kommunen hittills har hållit inne med. Varför kommunledningen har bråkat med Markbygg är en gåta för oss då deras arbeten har hela tiden varit beställt och attesterad som ändrings- och tilläggsarbeten (ÄTA). Det hela ger i alla fall ett nytt perspektiv på begreppet bluffakturor – den som uppfann ordet hade nog aldrig tänkt att mottagaren av fakturan kan också bluffa men så hade personen nog aldrig heller stött på de styrande i Vänersborg.

Så har vi denna perversa nyhet från Radio Väst – S Anders Larsson skall granska Arenan. I TTELA och  TTELA igen kan du också läsa om denna häpnadsväckande utnämning, även GT skrev om detta. Tänk vad Nixon hade varit avundsjuk på en sådan genilösning, vem vet Stig Anders kanske kan till och med få tjänsteledigt från sitt 44000 kronor i månaden näringslivschefs jobb under tiden han granskar sig själv. Och till medhjälpare har han sin speciella arena/fritids konsult Magnus Bengtsson känd från Bohusgruppen. Men vi skall nog inte dra förhastade slutsatser. Deras granskning kan ju kommer fram till att det är dem själva som är ansvariga eller kanske ännu bättre att Lars-Göran Ljunggren är också medansvarig. Tänk om ödet ville Vänersborgarna så väl, sannolikheten är dock obefintlig.

Enligt revisorerna och majoriteten av Vänersborgs fullmäktige var alla i barn- och ungdomsnämnden lika ansvariga för debaclen som heter Arena Vänersborg. Revisorerna kanske hade rätt. Det kanske står så i handlingen som vi släppte i förrgår och som vi idag väljer att blåsa upp. Men om det står så i denna handling varför tror ni då att Stefan Kärvling och James Bucci har begärt laglighetsprövning av fullmäktiges ansvarsbeslut hos förvaltningsrätten i Göteborg, varför tror ni att James Bucci har begärt att Revisorsnämnden granska revisorernas arbete och varför tror ni att James Bucci har polisanmält kapitlet som heter ÄTA arbeten?

Ja varför tror ni att vi kämpar för att de rätta personer skall få ta sitt ansvar för 300 miljoner kronors skandalen? Varför tror ni att vi finner det bland det vidrigaste som vi har varit med om när de som är skyldiga för skandalen kan med att låta oskyldiga få bära skulden? Varför tror ni att vi finner det vedervärdig att de som är sedan tillsatt för att granska inte gör en ordentlig granskning? Varför tror ni att vi finner det absurd att S Anders Larsson skall få granska sin egen Arena arbetsinsats?

Handlingen som vi lyfter fram är offentlig, omaskerad i sin original och polis och åklagare har nyligen fått en kopia.

Nå, vilka namn tror ni att det står under maskeringen?

Vänsterpartiet (V)änersborg – partiet som inte lullar med

Dela den här sidan:

Kopiera länk