Vad förväntar vi oss av Liberalerna?

I morgon budgetdebatt – idag var det annat

På väg in i en lågkonjunktur. Den som upplever hinder efter hinder att komma ut på en arbetsplats, kan nu få möta en stängd dörr. Martin Klepke beskriver i en ledare i tidningen ARBETET hur lite hjälp som erbjuds: ”Johan Pehrsons nedskärningar gör bara lobbyisterna glada”.

Under förmiddagen var migrationsminister Maria Malmer Stenergard, M, i Skåne på ett av migrationsverkets förvar. Hon hade sällskap av Jimmie Åkesson och tillsammans presenterade man ytterligare delar i den stundande budgetpropositionen. Båda intervjuades av tidningen AFTONBLADET: ”Asylsökande ska inte bo ute i samhället”. Den som misstänker att journalisterna med avsikt färgar bilden, bör ta två minuter och se filmade intervjuer med Maria Malmer Stenergard och Jimmie Åkesson. 

Och så en gång till ”lobbyisterna” – denna gång på området som Mats Persson, L,  och Lotta Edholm, L, har ansvar för – utbildningen och skolan. Marcus Larsson från Tankesmedjan Balans vill gärna att hans tankar delas: ”Lobbyist och politiker, samtidigt? Risken för korruption blir allt större”.

Men idag var också en fjärde Liberal i insats – statsrådet Romina Pourmokhtari som tillsammans med Martin Kinnunen, SD, berättade om regeringens arbete med Klimatanpassningen.

Aktiva Liberaler således – vid fullmäktige i onsdags i Vänersborg uppsökte ingen från L talarstolen en endaste gång. Men visst, det var ju bara 43 ärenden och 4½ timmar. 

Dela den här sidan:

Kopiera länk