Nej till Nato

Nej till Nato! Torgmöte i Uddevalla

Nej till Nato manifestation i Uddevalla!

Datum, tid och plats : Lördag 12 Augusti kl.13.00 på Kungstorget i Uddevalla

Sverige är nu på väg in i den militära vapenalliansen Nato och över 200 år av alliansfrihet går i graven. Det är djupt oroande och beklagligt. En historisk felprioritering som bidrar till ökade spänningar, polarisering och militarisering i en tid då vi behöver det motsatta.  
Förra och nuvarande regering har lydigt ställt upp på Turkiets krav. Ett land vars ledare tystar och fängslar oppositionella, inskränker yttrandefrihet och demokratiska rättigheter, hotar och mördar den kurdiska befolkningen. Erdoğan har dikterat kraven. Sveriges förra och nuvarande regering kryper för en diktator.  
Ulf Kristersson har gått så långt att han kallat Erdoğans Turkiet för en demokrati. Kristersson har accepterat despotens hatlista, slängt meningsmotståndare och frihetskämpar till vargarna och lagt den svenska föreningsfriheten på förhandlingsbordet. Det är ett enormt svek att låta Turkiet få så stort inflytande över Sveriges utrikespolitik.  
Vi är emot ett Natomedlemskap. Sverige har en lång tradition av militär alliansfrihet. Ett medlemskap i Nato är förknippat med stor osäkerhet och konsekvenser, som vi idag bara börjat se vidden av. Vi riskerar att tvingas in i krig och konflikter som vi inte vill delta i. Nu är fredsarbetet viktigare än någonsin.  
Ett Natomedlemskap gör det också svårare att med trovärdighet föra en självständig utrikespolitik.  
Vår solidaritet med våra kurdiska vänner är viktigare än någonsin och vi tar avstånd från Erdoğanlagar i Sverige. När Sveriges internationella röst för fred och frihet tystas, kommer våra fortsätta höjas.
Vänsterpartiet Uddevalla

Dela den här sidan:

Kopiera länk