Politik A-Ö

Integritet är ordet

Inte en dag utan att Tidöavtalet / slottsavtalet ger uppslag till fler synpunkter och än fler invändningar som återges i svenska medier. Kommande onsdag ordnas partiledardebatten i riksdagen. Avtalets text och avtalets betydelse för utvecklingen av svensk politik och vårt samhälle kommer att belysas i debattinläggen.

Vart är vi på väg? ”Integritet och statens maktutövning” är rubriken på en förklaring för Vänsterpartiets uppfattning om vad som är rätt och vad som är fel. Texten ligger under ”Politik A-Ö” som inleds med: ”Vänsterpartiet är ett parti som arbetar för rättvisa och jämlikhet. Vi är en sammanslutning av tusentals människor som arbetar tillsammans för det målet över hela Sverige på många olika sätt: på torget, i bostadsområdena, i kommunen och riksdagen.

Allt vi gör har samma mål: att förändra samhället, att göra män och kvinnor jämlika, att ta bort klasskillnader och andra orättvisor, att skapa hållbara lösningar. Det är därför vi med stolthet kallar oss för ett socialistiskt och feministiskt parti på ekologisk grund.

Var står Vänsterpartiet i fråga om människors integritet? Texten om  integritet och statens maktutövning redigerades senast 12 augusti 2022, innan valdagen och två månader innan avtalet undertecknades på slottet Tidö. Sedan kom avtalet. I avtalet mellan M, KD, L och SD förekommer ordet integritet inte en endaste gång. Dock finns åtskilliga sidor och flera avsnitt där ordet integritet borde fått plats, borde … ja, om ….

Från Wikipedia kommer följande: ”Moralisk integritet – innebär att en individ, grupp eller organisation av egen inre övertygelse inom ramen för ett humanistisk–etiskt system respekterar andra människors värde och är beredd att aktivt försvara deras rätt till okränkbarhet; kämpa mot orättvisor och maktmissbruk …

Lokalföreningens förtroendevalda kämpar med att hitta finansiering för underhåll av gator och vägar, att ordna godtagbara lokaler för kommunal verksamhet, att hitta på lösningar för vardagliga problem och bekymmer för kommunens invånare. Slitgöra i all ära, då känns det mycket bra att veta att kompass och kurs i grundläggande frågor för hela samhället pekar rätt för Vänsterpartiet. Tröst för stunden, vinnande tankar för framtiden, vi ger inte upp.

Dela den här sidan:

Kopiera länk