EU-valet 2024

Hanna Gedin på besök i Vänersborg

Idag var Vänsterpartiets toppkandidat och andranamn på valsedeln till EU-parlamentet Hanna Gedin på besök i Vänersborg. Det blev bland annat ett arbetsplatsbesök på Wargön Innovation tillsammans med representanter från kommungruppen i Vänersborg och från Vänsterpartiet Fyrbodal. Besöket inleddes med information om hur cirkulärt användande av textil är avgörande för att starta en hållbar omställning av textil-  och modeindustrin.
– Brukad textil är inte avfall, det är en en möjlig ny råvara som vi har allt att vinna på att använda oss av, konstaterade Elin Segerlind.
På kvällen var det öppet möte med Hanna Gedin tillsammans med medlemmar från flera delar av distriktet. Det blev en lyckad inledning på den lokala EU-valkampanjen.
– Vad vi än tycker om EU så kommer hälften av beslut som tas i riksdagen ur tidigare EU-beslut. Bara 50 procent röstar i EU-valet, arbetarklassen röstar i mindre utsträckning är överklassen. Besluten blir därefter. Vi måste stärka vänstern i Europa, konstaterade Hanna Gedin som tror på en stark vänster i EU-parlamentet efter valet i juni.

Dela den här sidan:

Kopiera länk