Sjukvården i kris

Inga uppsägningar i den svenska sjukvården?

Nooshi Dadgostar skriver idag på sin Facebook-sida:  ”Statsminister Ulf Kristersson gav ett viktigt löfte i dagens partiledardebatt i TV4. Ingen ska sägas upp i sjukvården. Det är bra att regeringen har ändrat sig och att tusentals vårdanställda kan pusta ut.

Nu förväntar jag mig att regeringen omedelbart lägger fram en tilläggsbudget i riksdagen som förhindrar dom varsel och neddragningar som redan är aviserade i sjukvården. Vänsterpartiet är redo att ställa sig bakom en sådan budget. Sverige är värd en god sjukvård.”
På TV4:s hemsida återges Ulf Kristerssons uttalande.

Nooshi Dadgostar (V) fyller i:

– När samlar du partierna?, frågar hon statsministern.

Då kommer Ulf Kristersson med ett utspel.

– Det är regeringen och samarbetspartierna som kommer lägga fram den budget som också kommer se till att vi inte säger upp människor i den svenska sjukvården, säger han och fortsätter:

– Regeringen kommer ta vårt ansvar. Jag vet att regionerna tar stort ansvar. Vi både bekämpar inflationen och kommer komma tillbaka med vår bedömning hur mycket pengar som krävs. Det var ju inget nytt dramatiskt budskap. Men jag känner ett stort statligt ansvar.

Sveriges Kommuner och Regioner, SKR, skriver idag lördag på sin hemsida: ”Viktigt besked om pengar till regionerna”.

”Regeringens besked i dag om att det kommer beslut om resurser till hälso- och sjukvården är viktigt och välkommet. SKR uppmanar regeringen att snarast möjligt återkomma med vad det betyder i detalj

Nog inte helt fel att ”arkivera” inspelningen på TV4.

Dela den här sidan:

Kopiera länk