Vänsterpartiets följdmotioner

Våra motioner säger nej till Tidöpartierna

Partiledardebatt idag – i flera anföranden och i ännu fler replikskiften talades det om invandrare och allt elände som invandringen har fört med sig. Det tävlas om vem som är bäst i att motarbeta att än fler kommer till Sverige och ställer till problem. Och Tidö-partierna raljerade med att framföra hur mycket som redan hade gjorts och hur mycket mer som skulle göras för att förverkliga det som går under beteckningen ”paradigmskiftet”. 

I det tysta skriver några ledamöter följdmotioner till alla propositioner och skrivelser som regeringen lägger på riksdagens bord.  

Den som vill läsa om hur Vänsterpartiets syn på asylrätten på snart sagt varje punkt avviker från regeringens och SD:s, partiet som dikterar regeringens arbete kring asyl- och invandringsfrågor, den bör ta sig tid att läsa och begrunda två motioner. Vänsterpartiets Gudrun Nordborg är ordinarie ledamot i justitieutskottet.

Gudrun Nordborg är första namn på följdmotionen med anledning av prop.  2023/24:62 ”Tillfälliga förbud att transportera personer utan giltiga identitetshandlingar till Sverige”. 

Hon är också först bland 6 ledamöter från Vänsterpartiet som undertecknade följdmotionen till prop. 2023/24:57 ”Preventiva vistelseförbud”. 

Dela den här sidan:

Kopiera länk