Ali Esbati

Ali Esbatis sista riksdagsdebatt

”Man måste uppskatta Ali Esbati. Han är en politiker som är påläst, och han är intellektuell. Han är ganska tuff, men han är det på ett varmt sätt. Och det saknar jag lite grann i politiken. Jag skulle till och med beskriva att han är lite av en ordkonstnär.
Jag kommer att sakna Ali Esbatis anföranden i kammaren. Med all respekt för alla er andra, men han är den mest förberedda i ordvändningar, i beskrivningar, i målande bilder av hur han beskriver sin politik, er politik och vår politik. Det kommer jag att sakna.
Jag tror till och med att stenograferna kommer att sakna att få skriva rent hans anföranden.”  (Mikael Damberg, S)

Företrädare för riksdagens andra partier hade  alla några personliga rader i sina manuskript när Vänsterpartiets  ekonomisk-politiska talesperson deltog i sin sista stora budgetdebatt. Ali Esbati hade tidigare berättat varför han lämnar riksdagen.

Debatten då? Som alltid kan den 5½ timmar långa debatten ses i helhet eller valda delar därav på riksdagens hemsida. Där finns länken till inspelningen på webb-tv och där finns även länken till snabbprotokollet. 

Nördiga vänsterpartister sparar en kopia med texten av Ali Esbatis anförande i budgetdebatten. 

Omröstningen kom senare på eftermiddagen – SD hade fast grepp om läget och rösterna från regeringspartierna räckte till för att utskottets betänkande vann på samtliga punkter, alla avvikande yrkanden och reservationer förlorade.

Igår meddelade Vänsterpartiet också att Ida Gabrielsson efterträder Ali Esbati. 

Dela den här sidan:

Kopiera länk