Migration och integration

Den andre pekar med hela handen

Migrationsminister Maria Malmer Stenergard håller högt tempo. Under lite mer än en månads tid hinner hon med att berätta om ”Skärpta krav för svenskt medborgarskap”, om ”Effektiva verktyg för inre utlänningskontroll”, om ”Återvändande och mottagningscenter i fokus i migrationsbudgeten”,  om ”Skärpta villkor för anhöriginvandring och begränsade möjligheter att få uppehållstillstånd av humanitära skäl”. Och nu för någon dag sedan om ”Anpassning av det svenska regelverket för beviljande av asyl och asylförfarandet till miniminivån enligt EU-rätten”.

Vid sidan av diverse pressträffar i sällskap med antingen justitieminister Gunnar Strömmer eller Liberalernas första namn Johan Pehrson eller som oftast med någon ledande SD-representant har Maria Malmer Stenergard också hunnit med att besöka Skåne, Bryssel, Kenya och nu senast Wien.

Tidöavtalets avsnitt med rubriken ”Direktiv samarbetsprojekt Migration och integration” är på hela 19 sidor. Migrationsministern har således att hantera många krav som är förklaringen till att det duggar tätt med ännu en längre gående skärpning av det befintliga regelverket.  Eller rättare sagt – med nya uppdrag att se över hur regelverket kan anpassas till alla överenskomna avtalstexter. Det handlar för det mesta fortfarande om utredningar, om uppdrag som skall redovisas senare under 2023 eller också 2024. 

Och det är helt uppenbart – Sverigedemokraterna lär sig hantverket som behövs att skörda framgång. Och man upptäcker att det finns hinder vars storlek underskattades. Alla dessa utredningar! När vi ändå vet vad som ska göras – oberoende av vad en utredare kan komma fram till. Varför inte direkt, här och nu!.

Så kan man förstå tidningen Expressens intervju med Jimmie Åkesson. Eftersom hela samtalet, som är grunden till tidningens text, spelades in så kan väl ingen i efterhand hänvisa till feltolkningar.  

”Jimmie Åkesson: Ingen annan lösning än att riva medborgarskap”

Det finns ingen anledning att citera enskilda passager ur intervjun. Läs hela texten, tänk efter och ställ frågan: Kommer Moderaterna, kommer Kristdemokraterna, kommer Liberalerna skriva under? 

Dela den här sidan:

Kopiera länk