Vänsterpartiet Vänersborg

Förtroendevaldas vardag är tillbaka

Uppdragen i nämnder och styrelser fortsätter året ut, först i januari tillträder nyvalda ledamöter och ersättare. Kommunfullmäktige har kvar ett möte 21 september innan nytt manskap tar över 26 oktober. 

Idag tisdag sammanträder direktionen för Kunskapsförbundet Väst. Där kommer det att lämnas information om hur höstterminen startade på alla program i förbundets tre gymnasieskolor, Birger Sjöberg i Vänersborg och Nils Ericson och Magnus Åberg i Trollhättan. Direktionen får information om hur många elever som började årskurs 1, om några sökande behövdes hänvisa till alternativa utbildningar när platserna på sökt program inte räckte till osv. 

Pusslet att hitta optimala lösningar hänger intimt samman med en annan punkt på ärendelistan – budget 2023. Förbundet ordnar utbildningen men finansieringen ligger helt i medlemskommunerna Trollhättans och Vänersborgs händer. Egentligen borde ett besked ha kommit innan sommarpausen men det lyckades man inte med. Sedan dess har många mörka moln tornat upp sig över kommunernas ekonomi och skapat oro – det lär bli långa samtal under direktionens möte.

På torsdag är det dags för samhällsbyggnadsnämnden. På dagordningen finns många punkter, inte alla kräver nya tunga beslut. Flera ärenden är bara information om nästa steg i frågor som kräver en serie av beslut så att allt sker rätt och stämmer överens med kommunala beslutsprocesser:

Serneke vill bygga vid Nabbensberg – FÖP Brålanda – Ursands camping – ökade kostnader vid bygget av nya Holmängenskolan – underhåll vid Frände– och Dalboskolan – nämndens yttrande om två motioner. 

På torsdag kväll träffas Vänsterpartiets förtroendevalda till ett gruppmöte, där frågor från alla nämnder och punkter på kommunfullmäktiges kommande sammanträde diskuteras. 

Sedan rullar det på, barn- och utbildningsnämnden måndag 19 september, byggnadsnämnden och kultur- och fritidsnämnden båda tisdag, miljö- och hälsoskyddsnämnden onsdag och socialnämnden torsdag.

Kallelser och handlingar för samtliga nämndsmöten och fullmäktige är tillgängliga för allmänheten på kommunens digitala anslagstavla

Dela den här sidan:

Kopiera länk