Valstugan

Valstugan idag – miljö och regionalpolitik

Idag fredag mellan 14 och 17 träffas Elin Segerlind och Fahimeh Nordborg vid Vänsterpartiets valstuga. 

Elin Segerlind, Dals-Ed, är första namn på den gula valsedeln, valet till riksdagen. Elin är sedan valet 2018 ledamot i riksdagen och hon är även Vänsterpartiets miljöpolitiska talesperson.

Fahimeh Nordborg, Trollhättan, är första namn på den blåa valsedeln, valet till regionfullmäktige.  Där är Fahimeh innevarande mandatperiod ersättare. I vår valtidning skriver hon:  Som en erfaren kommunpolitiker har jag sett hur regionens ansvarsområden inom sjukvård, kollektivtrafik, miljö och kultur påverkar invånarna på nära håll. 

Här länkar till några av Vänsterpartiets centrala texter:

Igår hade Naturskyddsföreningen Vänersborg inbjudit företrädare för alla nio partier som finns idag i fullmäktige.  Åtta partier hörsammade inbjudan, SD hade förhinder. Det som förvånade en aning är att flertalet partier valde att anmäla samma representant som också talar för respektive parti på alla andra debatter. Vänsterpartiets Britt-Mari Karlsson är en av fem – andra som företräder Vänsterpartiet i debatter är Gunilla Cederbom, Stefan Kärvling, Ida Hildingsson och Lutz Rininsland.

Dela den här sidan:

Kopiera länk