Christina Höj Larsen

Tack för allt du gjorde och gör, Christina Höj Larsen

Vänsterpartiets riksdagsledamot Christina Höj Larsen berättade igår:

Nu lämnar jag vidare stafettpinnen till Tony Haddou
Jag har aldrig kunnat tänka mig något roligare och viktigare uppdrag än att vara migrationspolitisk talesperson. Kampen för asylrätt och lika rättigheter i ett samhälle är central för mig. Inte bara utifrån utgångspunkten att vi har moraliska skyldigheter inför varandra som medmänniskor och de historiska lärdomar som fötts ur mänsklighetens mörkaste kapitel. Utan framförallt utifrån insikten att en modern vänster måste kombinera socialism med feminism och antirasism för att lyckas bryta ner den treenighet av klassamhälle, patriarkat och rasism som håller majoriteten av oss i ofrihet världen över.
Splittring och ojämlikhet håller oss inte bara isolerade och ofria som individer – de slår även sönder den största superkraft vi har som arbetarrörelse: Gemenskap och sammanhållning. När vi håller ihop och står upp för varandra – inte bara när orättvisan och ofriheten drabbar just oss, men även när vi ser den drabba andra, då vinner vi alla. När vi splittras och lämnar varandra ensamma, förlorar vi alla.
I 11 år har jag gjort mitt allra bästa för att hedra uppdraget som migrationspolitisk talesperson. Det har varit en ära. Men elva år som migrationspolitisk talesperson har tagit ut sin rätt. Och jag har sedan länge bestämt att inte ställa upp för omval vid kommande val.
Så för att överlämna stafettpinnen till en ny ledamot i god tid tar nu Tony över som migrationspolitisk talesperson. Jag är övertygad om att Tony kommer göra ett fantastiskt jobb, och att alla ni som alltid varit ett stöd för mig i rörelsen, även kommer vara det för Tony.
Till er som jag har haft förmånen att arbeta tillsammans med i kampen för rätten till skydd undan krig, förföljelse och terror: Stort, stort tack. Tack för möten i föreningslokaler och vid köksbord. Tack för kunskap och engagemang. Tack för alla stunder på demonstrationer på gator och torg och på sitt- och hungerstrejker, för kalla kvällar utanför förvar och för besök på flyktingboenden och i civilsamhället. Tack för goda råd, skratt och tårar. Tack för vänskap och systerskap.
Nu kommer jag få nya arbetsuppgifter i socialutskottet för att ingå i teamet med Karin Rågsjö och Maj Karlsson. Jag ser fram emot att ta mig an detta nya och berätta mer framöver när ansvarsfördelning klarnat.
Ingen är fri, förrän alla är fria. Vi ses! ❤️
 
 
 
 
 
 
 

Dela den här sidan:

Kopiera länk