Ensamkommande barn och unga

Frågan ställs! Vilket besked blir det?

I lördags gjorde Vänsterpartiet Fyrbodals valturné anhalt i Vänersborg. På programmet fanns även ett tillfälle att informera sig om situationen för alla ensamkommande ungdomar som av migrationsverket hade samlats på anläggningsboendet ute på Restad gård.

Det är bakgrunden till en fråga som Vänsterpartiet ställer till kommunstyrelsens ordförande och som besvaras vid kommunfullmäktige i morgon onsdag.

Lokaltidningen TTELA publicerar idag ett ”Öppet brev till Vänersborgs och Trollhättans politiker”. Brevet avslutas med frågan: ”Politiker i Tvåstad – vad blir ert svar? Ska ungdomarna få fortsätta gå i skolan under den extratillkomna väntetiden, det vill säga ska Tvåstad följa Göteborgs exempel?

Dela den här sidan:

Kopiera länk