Migrationsverket

Är det rätt att förtiga?

Lokaltidningen TTELA berättar i morgondagens papperstidning om ”Minister med nyheter om asylmottagningen”.

Tidningen inleder: ”På tisdagen besökte etableringsminister Ylva Johansson (S) Restad Gård för att berätta om detaljerna i Mottagandeutredningen, som föreslår ett helt nytt system för asylmottagande. Vänersborg vill bli pilotkommun för framtidens ankomstcenter.”

Längre fram: ”Ylva Johansson är på plats för att prata om ankomstcenter, ett av förslagen Mottagandeutredningen, som ska bringa ordning och reda i asylmottagandet.”

Även kommunstyrelsens ordförande, Marie Dahlin, S, var med vid besöket: ”Vänersborg och Restad Gård hoppas bli pilot” skriver tidningen och fortsätter: ”Kommunalrådet Marie Dahlin (S) spetsade genast öronen när hon hörde om ankomstcentren. – Jag kände direkt att det här är ju Restad Gård! Det är som gjort för detta, vi har en flygplats, dubbelspår till Göteborg och har en lång erfarenhet tillsammans med Restad Gård fastigheter som går tillbaka till 2013 när asylboendet först startade, säger hon.”

Inte någonstans i tidningens referat nämns att någon hänvisade till ett brev från Migrationsverket som Vänersborgs kommun mottog för en knapp veckan sedan. Brevet gällde: ”Fråga om framtida användning av Restad Gård.” Ett helt annat budskap!

Varför sades inget? Är det rätt att förtiga? Eller kände Marie Dahlin inte till brevet som riktades direkt till henne?

Dela den här sidan:

Kopiera länk