Årsredovisning

Kommunens och nämndernas årsredovisning 2017

Kommunstyrelsen sammanträder på onsdag. Det finns ett flertal förslag som ska ”beredas” för att gå vidare till kommunfullmäktige 25 april. I fullmäktige förekommer den offentliga debatten, där kan partiernas företrädare från talarstolen ”bekänna färg” hur man ställer sig i omstridda frågor. I kommunstyrelsen råder oftast tystnad, allt går för det mesta snabbt och smidigt. Här gäller det att försäkra sig om att man har uppfattat sakfrågorna rätt, att beslutsformuleringar inte kan tolkas på olika sätt.

Ärende 4 på kommunstyrelsens dagordning lyder: ”Kommunens och nämndernas årsredovisning 2017” och det är tänkt att styrelsen enhälligt skall föreslå kommunfullmäktige följande:
”Kommunfullmäktige beslutar godkänna bokslut och årsredovisning för år 2017.”

Själva dokumentet dock kan läsas på många olika sätt och det är skillnad på vilka slutsatser de olika partierna eller partigrupperingar avser att dra från texten, tabellerna och diagrammen. Ett bokslut för året som nyss avslutades är en viktig utgångspunkt för det som ska gälla kommande år.

I bokslutet för 2017 finns flera kapitel som behöver läsas och begrundas noggrant. Under ett valår och i valrörelsen är detta inte en uppgift för bara en handfull förtroendevalda, det är något som alla partimedlemmar behöver ta på sig.

Dela den här sidan:

Kopiera länk