Byggnadsnämnden

Fritidspolitiker! Hur bemöta ett rop om hjälp?

Det är skillnad att vara i opposition eller att tillhöra ledningsfalangen!

Det är ännu större skillnad att vara ett parti som är helt utanför alla uppdrag i nämndernas presidier!

Att vara med i något parti som utgör kommunledningen ger snabb och direkt information om ”vad” som ska ske, ”när” och på ”vilket sätt”. Att vara med i nämndens presidium betyder daglig kontakt med förvaltningens ledning, tillgång till förvaltningens expertis.

Hur gör man om man är utanför? Och ser att någon borde göra något! En fråga som har legat länge och där det uppenbarligen nu har kommit fram till en tidpunkt där allt kan gå galet!

En fråga som berör kommunledningen. I fullmäktige kan man ställa ”frågor”, ingen kan hindra att frågan behandlas. Fullmäktige? Ja, sammanträdet 21 februari ställdes in, nästa tillfälle 28 mars, tja, då har sommartiden redan börjat gälla …

Kommunstyrelsen? Man kan ju försöka fråga, men något ”ärende” blir frågan inte, något beslut tas inte, något besked kanske är möjligt. Samhällsbyggnadsnämnden? Byggnadsnämnden? Man kan ju försöka, men sak samma gäller som för kommunstyrelsen.

Vad handlar det om? Styrelsen för den ideella föreningen Öxnereds Station har skrivit till kommunstyrelsen och byggnadsnämnden: ”TRAFIKVERKET SVIKER”. Föreningen önskar att Vänersborgs kommun på lämpligt sätt kontaktar Trafikverket för vidare diskussion i frågan. Det finns en bilaga till skrivelsen som visar på den sorglustiga utvecklingen av hela frågan som nu kulminerar när Trafikverket vill riva stationshuset.

Frågan berör kommunstyrelsen, där finns den politiska ”kraften” för att samtalet med Trafikverket ska leda någon vart.

Frågan berör samhällsbyggnadsnämnden, det kan väl knappast vara möjligt att planprocessen kring den tilltänkta utbyggnaden av Skaven och Öxnered börjar med en rivning. Sådant var tillvägagångssättet på 60-talet när man rev för att bygga nytt.

Frågan berör byggnadsnämnden, där ger man bygglov när ansökan har prövats och godkänts, där ger man rivningslovet om … ja, om … det finns en majoritet för det. (Vid rivningen av stationshuset i Vargön röstade Vänsterpartiet nej, men den gången förlorade vi.)

Låt oss hoppas att kommunledningen i Vänersborg visar respekt för ”föreningen Öxnereds Station” och tar på sig uppgiften att seriöst leva upp till föreningens förväntningar att få stöd i sin kamp.

Dela den här sidan:

Kopiera länk