Budget 2018

Shanghai tur och retur, next stop Bunkeflo

I förra veckans budgetdebatt i fullmäktige i Vänersborg deltog SD med liv och lust. Partiets sex ledamöter fanns på plats. I slutomröstningen deltog partiet inte, deras yrkande hade redan förlorat. Fyra av ledamöterna deltog i debatten, antingen med att läsa upp förberedda texter eller med improviserade inhopp och repliker. Dock blev varken det ena eller det andra riktigt bra, man trasslade in sig, visade okunnighet och balanserade på gränsen mellan rena dumheter och att avslöja sina egentliga syften i det politiska arbetet.
Här ett exempel. En ledamot begärde en replik på ett anförande som gällde vilken inverkan generella och öronmärkta statsbidrag har på den kommunala ekonomin. Här repliken i sin helhet, ord för ord:
”Vi i Sverigedemokraterna har nolltolerans mot rasism. Det finns väl någonting så där att vi vill förstatliga skolan på sikt och vi vill föra en ansvarsfull invandringspolitik. Men det vi också gör inom skolpolitiken, vi har en skoltalesperson som heter Stefan Jakobsson, vi tittar faktiskt hur man gör i Shanghai, hur deras skolmodell ser ut och tar lärdom från detta och tar detta med oss till Sverige hit. Vi har även haft ett projekt nere i Bunkeflo, nere vid Skåne, där man har haft mera idrott och därigenom fått högre skolresultat. Vi vill ha ordning och reda i klassrummet, att eleverna ha det lugnt, de ska ha bra luft och bra lokaler. Tack.”

Dela den här sidan:

Kopiera länk