Budget 2018

Kommunstyrelsen fick sin tårta innan sommarlovet

Tänk vad det kan gå undan. Så många sidor att läsa in, så lite diskussion det blev. Är det för att ledamöterna upplever att allt är klart, arbetsutskottet har visat vägen och sagt hur det ska bli? Eller vill man spara sina tankar och sina anföranden till kommunfullmäktiges offentliga sammanträden? Eller vill man inte fresta på egna krafter och inte heller besvära andra bakom kommunstyrelsens stängda dörrar?

Efter knappa fyra timmar var vi klara, varav tre ägnades åt att lyssna på föredragningar (presentationer finns på kommunens hemsida).

And here are the results ….

Vänsterpartiets budgetyrkande för 2018 borde – om inget annat nu händer – blir majoritetens beslut i kommunfullmäktige. Läs morgonens inlägg, läs vår anteckning till protokollet.

Barn- och utbildningsnämnden får tillgång till 11 miljoner som ett tillägg för 2017, den rätta summan skulle ha varit 14 miljoner. SD avgjorde frågan, kan det ha spelat roll att pengarna behövs för nytillkommande elever. Vänsterpartiet reserverade sig, det gjorde även de borgerliga partierna (inte alla, för C i Vänersborg är systerparti till S). Här texten till vår reservation, de andra sade endast: ”till förmån för eget yrkande”.

Vår motion om allmänna badplatser avslogs, här reserverade vi oss ”till förmån för bifall till motionen”, argumentationen kommer sedan i kommunfullmäktige.

Sedan avslogs enhälligt ett medborgarförslag om fria busskort för skolungdomar under sommarlovet. Varför? Hur kunde det bli enhälligt? Läs Vänsterpartiets reservation, den borde förklara något.

Dela den här sidan:

Kopiera länk