Kommunstyrelsen

När ingen tid finns …

… blir det tyst ett tag på hemsidan. När tiden är knapp, blir det korta inlägg. Det har varit tyst, tyvärr, fast det hände mycket under tiden.  Idag endast en kort rapport från kommunstyrelsen.

Många presentationer under en förmiddag, det mesta finns att läsa i efterhand. Det började med Wargön Innovationdagens stora ärende. Kommunens personalpolicy tolkas och presenteras nu digitalt, på kommunens hemsida och på kommunens intranät. SCB medborgarundersökningen vållar huvudbry, det finns mycket som behöver tas på allvar om kommunen skall få högre omdömen från sina invånare. Slutligen ekonomistabens presentation av det preliminära bokslutet för 2016, ett av flera underlag för budgetberedningen som nu är igång med sitt arbete.

Visserligen många frågor och en del diskussion, men alla visste att den stora frågan gällde om kommunstyrelsen skulle acceptera förslaget att det kommunägda Fastighetsbolaget AB skulle få lov att bekosta byggnationen av en fabrikslokal på gamla Holmen-området. Kommunstyrelsen sade ja med röstsiffrorna 10:5, det sista ordet ligger dock hos kommunfullmäktige 22 februari. (Beslutsförslaget finns på fjärde sidan i handlingarna.)

Avslagsyrkandet kom från M, vars två ledamöter fick sällskap av ledamoten för L och SD:s två representanter. Bakom förslaget står nu S, C, MP, KD och V. Våra ledamöter gjorde en viktig markering som inte syns i dagens beslut. Vi avstod från att lämna ett tilläggsförslag, men kan nu räkna med att få gehör vid nästa kommunstyrelse 1 mars. Vi återkommer om detta.

Vänsterpartiet föreslog en ändring av beslutsförslaget i ett annat ärende, en enhällig styrelse godkände ändringsförslaget. Här gällde det en motion från Vänsterpartiet med temat ”kommunstyrelsens uppsiktsansvar”. Nu kommer kommunstyrelsen på ett bra sätt att informeras löpande om viktiga frågor och beslut hos Kunskapsförbundet Väst. Gymnasieutbildningen och vuxenutbildningen är ju ett samspel mellan två kommuner, Trollhättan och Vänersborg, som är Kunskapsförbundets två medlemmar. Förbundets politiker i direktionen ”bestämmer”, men nu finns bättre möjligheter för kommunens politiker att följa med. (När protokollet är klart ska vi i efterhand lägga hit en länk.)

Dela den här sidan:

Kopiera länk