Kommunfullmäktige

Enastående uppvisning

Knappa tre timmar varade fullmäktige, två timmar tog debatten kring försäljningen av lite mer än 4000 kvm av ett litet skogsområde på Blåsut i Vänersborg.

Begäran om återremiss avslogs, begäran om avslag på förslaget föll. Majoriteten vann – 32 plus 4 (av 49 närvarande, 2 SD-platser var tomma igår).

Majoriteten är:

S med 14 ledamöter – kommunalrådet Marie Dahlin talade kort några gånger men försummade att svara på frågor. Ingen annan från S M med 10 ledamöter – ingen var i talarstolen. C med 4 ledamöter – alldeles i slutet på debatten deltog Bo Carlsson: ”Det behövs bostäder” och ”Styr flera partier tillsammans måste man ge och ta” – men inga svar på frågor om ärendet. (En ledamot från C avstod vid omröstningen.) MP med 4 ledamöter – Marika Isetorp inledde med ”Vi i miljöpartiet har i det här ärendet bestämt oss för att avstå från att delta i behandlingen av ärendet och också i beslutet.” varpå det inte gick att få ett svar på frågan hur det gick ihop med löftet i valmanifestet september 2014: ”Miljöpartiet vill undanta skogsområdet vid Kindblomsvägen på Blåsut från vidare exploatering.”  FP med 3 ledamöter – ingen var i talarstolen. KD med 2 ledamöter – ingen var i talarstolen.

Vem talade? Vänsterpartiet, Välfärdspartiet och Sverigedemokraterna. Vänsterpartiet och Välfärdspartiet ställde frågorna som ingen svarade på. Sverigedemokraterna höll ett anförande om kommunal demokrati som ingen kunde ha invändningar emot.

Två av tre timmar. Undrar om det var många som skämdes.

P.S.: Texten ovan skrevs efter avlyssningen av inspelningen av hela fullmäktige – sammanträden sänds på närradion och kan följas direkt och spelas in.

P.S.: Det finns en blogg som beskriver föreställningen med inlevelse.

Dela den här sidan:

Kopiera länk