Uncategorized

260 mkr och lite till

James

Jag har idag fått veta att kostnaden för Arena Vänersborg lär överskrida 260 mkr. Uppgiften kommer från samma källa som visste om det icke diarieförda handling från våren 2007 som talade redan då om för kommunledningen och projektstyrelsen att det de var på väg att bygga skulle kosta 230 mkr och uppåt.

Den fjärde september skrev jag ”Det sägs finnas ett icke diariefört dokument från en byggfirma som tidigt fick en förfrågan om att räkna på projektet Arena Vänersborg. Den kalkylen sägs ha landat på 230 mkr. Om det finns någon sanning i det ryktet vet jag inte.”

Den nionde september skrev jag, efter att kontrollerat med min källa, att uppgifterna talade faktiskt för att Arenan skulle ha varit kostnadsberäknat till 230 mkr och uppåt.

TTELA skrev i fredags tidningen att PEAB hade räknat på projektet och kommit fram till siffran 230 mkr. Jag har därför kunna konstatera att PEAB inte var de enda som ombads att räkna eftersom det var en annan firma i byggbranschen som uttryckte sig med orden ”230 mkr och uppåt”. Detta innebär förstås att kommunledningen och projektstyrelsen hade kännedom om sådana siffror utan att redovisa detta inför kommunfullmäktige vid juni 2007. Jag hoppas att ni som läser inser allvaret av vad detta innebär för personerna som kände till en siffra på 230 mkr men som fattade beslut i kommunfullmäktige om en ram på 140 mkr.

Och nu säger min källa att 260 mkr kommer inte att räcka när alla fakturor har landat.

Vi får se om källan har rätt igen….

James Bucci

Dela den här sidan:

Kopiera länk