Debattartiklar

Vår debattartikel bemöter Kurt Karlsson (SD)

1 april berättade lokaltidningen TTELA att Jimmie Åkesson skulle komma till Vänersborg. Dagen efter fanns en debattartikel av fullmäktigeledamoten Kurt Karlsson, SD, i tidningen. 

Idag fick vi tillfälle att bemöta Kurt Karlsson i lokaltidningen. Eftersom texten inte är densamma som den vi lämnade till redaktionen, återger vi här vår text i sin helhet: 

TTELA har plats för en debattartikel per dag. Tidningen får in fler texter än det finns plats för. Därför placeras debattartiklarna allt som oftast i samband med andra aktuella händelser. En sådan är besöket på ett äldreboende i Vänersborg av ordföranden för Sverigedemokraterna. Det vi undrar över är om tidningen har klart för sig att debattartikeln motverkar tanken med besöket. Jimmie Åkesson strävar ju efter att på alla sätt och vis uppfattas som ”korrekt och saklig”.

Kurt Karlssons artikel präglas av bristande kunskap, vars slutsatser leder in i ideologiernas mörkaste vrår…

Karlsson skriver:

”Vi Sverigedemokrater anser att PRO:s krav är välgrundat och bör sättas i relation till de miljarder skattemedel som vräks ut beroende på flyktingpolitiken.”

PRO ställde tre frågor, organisationen ställde inga krav i insändaren. Redan här hamnar Karlsson fel.  Karlsson hamnar av bristande kunskap ofta fel. Och han tycks aldrig ha något intresse av att ta reda på de faktiska omständigheterna. Karlsson svarar inte ens på PRO:s frågor.

Kurt Karlsson och SD har bara ett intresse – att ställa utsatta grupper mot varandra. SD, precis som sina förebilder på den yttersta högerkanten, slår alltid uppifrån och ner. Det är alltid samhällets mest utsatta grupper som ska ta ansvaret för den politik som förs.

På det här sättet spelar SD på fördomar och fiskar i mycket grumligt vatten. Att skylla Sveriges politik på människor som flyr från krig och som i många fall inte ens har rösträtt är att rikta kritiken bort från de verkliga makthavarna.

Karlsson fortsätter att visa sin okunnighet när han skriver:

”Vänersborgs kommun har slutit avtal med Migrationsverket om mottagande av 579 personer.”

Det är fel. Vänersborg har ett avtal med Migrationsverket på att ta emot 50 personer. De krigsflyktingar som finns på Restad Gård har inte kommunen slutit avtal om. De har hittat en fristad i Vänersborg från inbördeskrigets Syrien därför att Migrationsverket har slutit ett avtal med ägaren av Restad Gård. Kommunen har inget med detta avtal att göra.

Enligt Kurt Karlsson blir det alltså 47,5 milj kr till Vänersborgs kommun av staten i två år för de asylsökande. Det är ett absurt påstående!

Kanske skulle Karlsson ta reda på fakta innan han basunerar ut sina fördomar? Kanske kunde Karlsson och SD kräva t ex högre skatt på de miljardvinster som företagen gör i Sverige?

De pengarna hade räckt både till vettiga villkor för pensionärerna och till en human flyktingpolitik. 

Dela den här sidan:

Kopiera länk