Migration och integration

Migration och integration

Inte kan Tidö-avtalets partier anklagas för bristande aktivitet. Utspel efter utspel, nya utredningar med vassa direktiv tillsätts i en tät följd.

Migrationsfrågor hanteras på Maria Malmer Stenergards del av justitiedepartementet. Aldrig ensam utan alltid i sällskap med Sverigedemokraternas Ludvig Asplind uppträder migrationsministern på pressträffarna på regeringskansliet. Senast var det direktiven till Ju 2024:68 ”Skärpta villkor för anhöriginvandring” där utredaren skall redovisa resultatet 25 augusti 2025.

Här är andra utredningar med anvisningen när resultaten skall slutredovisas:

Johan Pehrson, L, finns inte med när Malmer Stenergard och Aspling uppträder. Inte migrationen, utan integrationen ligger på hans och arbetsmarknadsdepartementets bord. 

Någon som vill påpeka att det här är utredningar som angår andra, på annan politiknivå, utanför det som lokala förtroendevalda borde ägna sig åt? Fel, fel, fel… Det räcker med att påminna om vilken frustration kommunstyrelsens ordförande, Benny Augustsson, gav uttryck för när kommunledningen bemöttes av oförståelsen ”däruppe” – se artikeln i lokaltidningen TTELA: ”Vänersborg vill ha ersättning för asylkostnader”.

Dela den här sidan:

Kopiera länk