EU röstar för naturrestaurering

Visst följer vi Malin Björk i Strasbourg och Bryssel

EU-parlamentet har 705 ledamöter. Enda ledamot för Vänsterpartiet är Malin Björk. Hon är förebild för många partikamrater som arbetar under liknande förhållanden, helt ensamma eller som en i en liten grupp i någon kommun eller region. 

Malin Björk är ledamot sedan 2014. I Wikipedia står att läsa: ” I EU-parlamentet tillhör hon vänsterpartigruppen The Left GUE/NGL. Hon är ledamot i utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet och ersättare i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor. Hon är vice ordförande i Europaparlamentets HBTQI-grupp och Vänsterpartiets talesperson i HBTQI-frågor.”

Att hitta rätt hemsida med aktuella nyheter från EU-parlamentet tillhör inte kategorin lättlösta uppgifter, det finns helt enkelt för många sidor med aktuell information, ett antal ”officiella, objektiva” och ett stort antal sidor som publiceras av olika partier, regeringar och framförallt lobbyister. 

För oss är ett bra tips att starta här: ”Nyheter från Vänsterpartiets EU-parlamentariker Malin Björk”.

Och det är på denna sida som vi ser rubriken: ”Viktig seger för den biologiska mångfalden och klimatet.

Malin Björk förstår att det gäller att vara övertydlig – en vunnen omröstning i EU-parlamentet är blott ett steg på vägen. Det är många av oss på hemmaplan som gång efter annan måste friska upp minnet hur samspelet mellan EU-parlamentet, EU-kommissionen och ministerrådet fungerar. Eller ska vi säga – hur motsättningar mellan dessa tre kan lösas, vilka kompromisser som måste göras och hur ofta det tyvärr upprepas att ett riktigt bra förslag blir en halvmesyr.

Malin Björk avslutar: ”Nu är det möjligt att lagen kommer att vattnas ur ytterligare, men det är ändå långt bättre än att inte ha någon plan alls för att rädda vår natur och vår framtid.” Representanter för svenska M, KD och SD röstade för att lagförslaget skulle landa i papperskorgen.

Dela den här sidan:

Kopiera länk